Академија за Front-End Програмирање / Front-End Web Development | NewMan's Business Accelerator
Academy

Академија за Front-End Програмирање / Front-End Web Development

Академијата "FRONT-END WEB DEVELOPMENT" ќе се реализира во период од 8 недели и тоа од 1 јули до 31 август 2019. Програмата е организирана во 18 тематски единици, а часовите ќе се одржуваат три пати неделно од 17:30 до 20:30 часот со времетраење од 108 часа. Можеш да ја следиш во целост или да си избереш ПАКЕТ ПО ТВОЈА МЕРКА.

УПИСИТЕ СЕ ВО ТЕК!


ПРОГРАМА:

 ДЕЛ
 TEMA
 Бр.
 1.) HTML / CSS BASICS
 HTML Basics
CSS Basics
Box Model & Layout
HTML & CSS Lab
 Тема 1
Тема 2
Тема 3
Тема 4


 2.) ADDING INTERACTIVITY
 Introduction to Programming (JavaScript)
Introduction to jQuery
Variables, Conditionals & Functions
Programming Lab
Refactoring (jQuery, CSS/JS)
 Тема 5
Тема 6
Тема 7
Тема 8
Тема 9


 3.) FRONT-END FRAMEWORKS
 Introduction to Frameworks in general
Introduction to Angular 6
Setup and implement the web front-end application with Angular 6
Introduction to React and Redux
 Тема 10
Тема 11
Тема 12
Тема 13


 4.) REAL PROJECT
 Responsive Design Basics
Responsive Design Lab
Web Forms & Web Forms Lab
Final Project Work Session
Final Project Presentations
 Тема 14
Тема 15
Тема 16
Тема 17
Тема 18Финалниот проект претставува дизајн и програмирање на веб сајт по твој избор со користење на HTML, CSS и JavaScript. Овој проект ќе го тестира твоето знаење како да структурираш, стилизираш и додадеш интерактивност на веб сајт за да биде компатибилен со модерните пребарувачи и типови на уреди. Резултатот ќе биде сајт што ќе биде дел од твоето Портфолио.


ЗА КОГО Е НАМЕНЕТА АКАДЕМИЈАТА:


1. За Претприемачи
Им овозможува на претприемачите или оние кои се стремат да бидат да ги претворат своите бизнис идеи во функционален прототип достапен онлајн и да се стекнат со вештините кои се неопходни за дизајнирање на убаво осмислена веб страна.
2. За оние кои сакаат Кариерна Промена
Им овозможува на сите кои сакаат да направат кариерна промена и да се пробијат во полето на веб развој, да стекнат вештини неопходни за да разберат што навистина значи да се програмира веб сајт и да почнат да го градат своето портфолио.
3. За Back-End програмери
Им овоможува на програмери со искуство во Back-End технологии да стекнат вештини неопходни за да ги разберат потребите на клиентот и многу подобро да го осмислат корисничкото исксутво и да го дизајнираат корисничкиот интерфејс на веб сајтот.
4. "Новајлии"
На индивидуалците без програмерско искуство им овозможува да ги стекнат вештините кои се потребни за да ја креираат првата веб страна користејќи HTML/CSS и JavaScript.


Иако препорачуваме Академијата да се посетува во целост, доколку некои од тематските единици веќе ти се совладани, можеш да си избереш ПАКЕТ ПО ТВОЈА МЕРКА:
• HTML/CSS BASICS – 20 часа за 99 евра
• ADDING INTERACTIVITY – 32 часа за 179 евра
• FRONT-END FRAMEWORKS – 32 часа 179 евра
• FRONT-END PROJECT WORK SESSION – 24 часа 129 евра


ЦЕНА за посетување на Академија во целост:
Редовна цена на Академијата: 55.350 ден.
Промо цена на Академијата (до 15ти јуни 2018): 36.150 ден.


За следење на две Академии заедно или последователно следи 20% попуст при уписот на втората програма, а при упис и на трета програма следи 30% при уписот на третата.


Дејан Гавриловиќ, дипломиран на Е-бизнис на Еконосмкиот факултет во Скопје, посетуваше Академија за програмирање во Њуменс Бизнис Акцелераторот која му овозможи да ги стекне неопходните знаења и да добие платена пракса во светскиот гигант SAP во Америка на позиција Software Engineer Intern преку нашата програма USA Internships. Погледни го неговиот тестимонијал во продолжение:

Повеќе информации и пријавување на: 072 22 04 84, 070 36 54 36, 076 37 53 33 или akademija@newmansba.com