ИНФОРМАЦИИ И УСЛОВИ ЗА iSummer2018 | NewMan's Business Accelerator
iSummer 2018

ИНФОРМАЦИИ И УСЛОВИ ЗА iSummer2018

ЗА ПРВ ПАТ ВО МАКЕДОНИЈА ЛЕТНА РАБОТА И ПРАКСА ВО АМЕРИКА ПО СТРУКА
ИЗБЕРИ ОБЛАСТ И АПЛИЦИРАЈ!


  Програмата "iSummer 2018 - Работи по струка во Америка" е достапна како ПЛАТЕНА ЛЕТНА РАБОТА во траење од 3 до 4 месеци за студенти на било која година и дипломирани (не порано од јуни 2017 год.) кои се запишани на факултет од сродна област или/и имаат искуство во областа.  


  Програмата е достапна како ПЛАТЕНА ПРАКСА во траење до 12 месеци за дипломирани порано од јуни 2017 год. односно во изминативе неколку години на факултет од сродна област, имаат искуство во областа и се на возраст до 28 години.    ПРОГРАМЕР  

1. Front-End Software Engineer
2. Back-End Software Engineer


  МАРКЕТЕР  

1. Digital Communications Specialist
2. Marketing and Events Specialist  ДИЗАЈНЕР  

1. Graphic and Multimedia Designer
2. Web and Experience Designer


  МЕНАЏЕР  

1. ICT Project and Knowledge Manager
2. Small Business Finance ManagerОБЕЗБЕДУВАМЕ:
- Можност за платена работа до 4 месеци (за студенти)
- Можност за платена пракса до 12 месеци (за дипломирани)
- Спојување со компанија во САД за работа по струка
- Подготовка за аплицирање и интервјуа за работа
- Интензивна 7 неделна обука во Скопје во 4 термини
- Подготовка за интервју за Американска виза
- Препорака за работа од компанијата каде си бил ангажиран

Обуката е стручна и ќе те подготви технички за работата што ја посакуваш.
Ќе се реализира во вид на Мини Академијата три пати неделно во попладневните часови и е составена од вкупно 84 часа.

Можеш да ја проследиш во еден од овие термини:

(1) 18.09-03.11.2017    

(3) 22.01-09.03.2018

(2) 06.11-22.12.2017    

(4) 12.03-27.04.2018


ГРАДОВИ И РЕГИОНИ:
Силиконска Долина I Сан Франциско I Лос Анџелес I Њујорк I Сиетл I Чикаго I Остин I Орландо I Вашингтон

НАДОМЕСТОК ЗА ВРЕМЕ НА ПЛАТЕНА РАБОТА ИЛИ ПРАКСА:
Според Американското законодавство најнискиот надомест може да биде $ 8.25 по час, а за конкретните работни позиции може да очекуваш надомест од $ 12.50 до $ 25.00 по час при што би работел/а од 32 до 40 часа неделно. Вкупниот надомест на месечно ниво би се движел од $ 1700 до $ 3500 во зависност од конкретната работна позиција, компанијата и градот каде си ангажиран/а.
Каде ќе бидеш ангажиран/а зависи од твојата претходна стручна подготовка и знаење поради што во рамки на оваа Програма обезбедуваме и 7 неделна интензивна обука во вид на Мини Академија. Можеш да обезбедиш и втора работа за време на престојот но тоа не го препорачуваме со цел да можеш да се фокусираш на примарната работна позиција и да го дадеш твојот максимум што ќе ти отвори нови можности и предности во иднина.


УПИСНИ РОКОВИ И ЦЕНИ:
Прв: 1245 евра (за упис до 28 август 2017)
Втор: 1445 евра (за упис до 17 септември 2017)
Трет: 1545 евра (за упис до 17 декември 2017)
Четврт: 1645 евра (за упис до 17 февруари 2018) - Последен уписен рок
При запишувањето може да изберете било кој од термините за обука кои не се веќе поминати или пополнети за професијата за која аплицирате (Пример: Се запишувате во првиот уписен рок и бирате да ја следите обуката во четвртиот термин со што плаќате и најниска цена и навремено си го резервирате вашето место).

НАЧИНИ НА ПЛАЌАЊЕ:
- Во готово (5% попуст)
- На 3 рати
- На 6 рати (Опцијата не е достапна за последниот уписен рок)

Процесот започнува со пополнување на онлајн Апликацијата и разговор во просториите на Њуменс Бизнис Акцелераторот на кој се утврдува дали кандидатот ги исполнува условите.

Дополнителни информации за оваа програма како и за другите ПРОГРАМИ ЗА МЛАДИ што ги реализираат ЊуМенс Бизнис Акцелераторот и ЊуМенс Академијата во Македонија и странство можете да дознаете од Интервјуто на ТВ 24 Вести во емисијата Македонија Денес со Генералниот менаџер Ирена Чаушевска и Менаџерот за корпоративни операции Стефан Савевски.


Контакт на: 072 22 04 84, 076 37 53 33, 070 36 54 36 или isummer2018@newmansba.com


АПЛИЦИРАЈ!НАЈПОГОДНИ ФАКУЛТЕТИ:


Најсоодветни за учество на оваа програма се апликантите запишани или дипломирани на овие или други факултети во земјата или во странство со исти или слични програми или пак имаат реализирано дополнителни курсеви и/или определено практично искуство во наведените области.

 ПРОГРАМЕР: Front-End Software Engineer / Back-End Software Engineer 

 Факултет  Насока
 Факултет за информатички науки и компјутерско инжинерство - ФИНКИ  Компјутерски науки и инженерство, Информатика и компјутерско инженерство, Информатички технологии, Информатика, Примена на е-технологии
 Факултет за електротехника иинформациски технологии - ФЕИТ  Информатика и компјутерско инженерство, Информатика, Компјутерско системско инженерство и автоматика
 Машински факултет  Производна информатика
 Природно-математички факултет  Информатичко образование, Компјутерски науки, Информациски системи, Програмско инженерство, Математичко програмирање
 Технички факултет Битола  Информатика и компјутерска техника
 Факултет за администрација и менаџмент на информациски системи Битола  Информатика и компјутерска техника, Компјутерски науки и инженерство, Информатички науки и комуникациско инженерство
 Факултет за информатика УГД Штип  Софтверско инженерство, Информациони системи и технологии, Теориска информатика
 Технички факултет Битола  Информатика и компјутерска техника
 Природно-математички факултет ДТУ Тетово  Информатика
 Факултет за современи науки и технологии УЈЕ Тетово  Компјутерски науки, Медиумска информатика, Бизнис информатика, Компјутерско инженерство
 Факултет за компјутерски науки и инженерство УИСТ Охрид  Компјутерски науки и инженерство
 Факултет за информатички системи, визуелизација, дигитална, мултимедијална и анимациска техника УИСТ Охрид  Информатички системи, визуелизација, дигитална, мултимедијална и анимациска техника
 Европски Универзитет  Информатика
 ФОН универзитет  Информациско-комуникациски технологии
 Американ колеџ  Компјутерска техника и информатика
 МИТ Универзитет  Информациски технологии
 Меѓународен Балкански универзитет  Технички науки
 Меѓународен универзитет Струга  Информатичка технологија во бизнис, Софтверско инжинерство


 ДИЗАЈНЕР: Graphic and Multimedia Designer / Web and Experience Designer 

 Факултет  Насока
 Факултет за ликовни уметности  Сликарски оддел, Графички оддел, Вајарски оддел
 Архитектонски факултет  Инженер архитект
 Факултет за драмски уметност  Продукција, Театарска режија, Филмска и ТВ монтажа, Филмска и ТВ режија
 Филозофски факултет  Психологија, Историја на уметноста
 Факултет за информатички науки и компјутерско инжинерство - ФИНКИ  Компјутерски науки и инженерство, Информатика и компјутерско инженерство, Информатички технологии, Информатика, Примена на е-технологии
 Природно-математички факултет  Интернет и мобилни технологии, Информатичко образование, Компјутерски науки, Информациски системи, Програмско инженерство
 Машински факултет  Индустриски дизајн, Заварување и дизајн на конструкции, Производна информатика
 Технички факултет Битола  Графичко инженерство, Информатика и компјутерска техника
 Факултет за администрација и менаџмент на информациски системи Битола  Информатика и компјутерска техника, Компјутерски науки и инженерство, Информатички науки и комуникациско инженерство
 Факултет за информатика УГД Штип  Софтверско инженерство, Информациони системи и технологии, Теориска информатика
 Факултет за хуманистички студии и уметности ДТУ Тетово  Психологија, Филозофија, Ликовна уметност, Сликарство графички дизајн, Скулптура и графика, Драмска уметност, Актерство, Режија на филм и ТВ
 Факултет за современи науки и технологии УЈЕ Тетово  Компјутерски науки, Медиумска информатика, Компјутерско инженерство
 Факултет за компјутерски науки и инженерство УИСТ Охрид  Компјутерски науки и инженерство
 Факултет за информатички системи, визуелизација, дигитална, мултимедијална и анимациска техника УИСТ Охрид  Информатички системи, визуелизација, дигитална, мултимедијална и анимациска техника
 Европски Универзитет  Економски науки, Комуникации и медиуми, Информатика, Арт и дизајн
 ФОН универзитет  Информациско-комуникациски технологии, Дизајн мултимедија
 Американ колеџ  Компјутерска техника и информатика, Архитектура и дизајн
 МИТ Универзитет  Информациски технологии, Архитектура
 Европска филмска академија ЕСРА  Театарски уметности, Сценски дизајн, Факултет за филмски уметности
 Меѓународен Балкански универзитет  Технички науки, Применети уметности, Комуникации
 Меѓународен универзитет Струга  Информатичка технологија во бизнис, Архитектура и дизајн, Софтверско инженерство


 МАРКЕТЕР: Digital Communications Specialist / Marketing and Events Specialist 

 Факултет  Насока
 Економски факултет Скопје  Маркетинг, Е-бизнис, Менаџмент, Финансиски менаџмент, Економија, Надворешна трговија
 Факултет за ликовни уметности  Сликарски оддел, Графички оддел, Вајарски оддел
 Факултет за драмски уметности  Драмски актери, Драматургија, Продукција, Театарска режија, Филмска и ТВ монтажа, Филмска и ТВ режија, Филмско и ТВ снимање
 Факултет за информатички науки и компјутерско инжинерство - ФИНКИ  Примена на е-технологии
 Природно-математички факултет  Интернет и мобилни технологии
 Правен факултет  Новинарство
 Филозофски факултет  Филозофија, Социологија, Психологија, Историја на уметноста
 Филолошки факултет  Англиски јазик и книжевност
 Економски факултет Прилеп  Бизнис администрација-менаџмент, Бизнис информатика, Финансиски менаџмент, Маркетинг менаџмент, Меѓународна економија и бизнис
 Технички факултет Битола  Графичко инженерство
 Факултет за администрација и менаџмент на информациски системи Битола  Информатички науки и комуникациско инженерство
 Факултет за туризам и угостителство Охрид  Туризам
 Правен факултет УГД Штип  Новинарство и Односи со јавноста
 Факултет за хуманистички студии и уметности ДТУ Тетово  Психологија, Филозофија, Социологија, Ликовна уметност, Сликарство графички дизајн, Скулптура и графика, Драмска уметност, Актерство, Режија на фим и ТВ, Монтажа и камера, Англиски јазик и литература
 Економски факултет ДТУ Тетово  Менаџмент и маркетинг, Економија и бизнис
 Правен факултет ДТУ Тетово  Новинарство
 Факултет за бизнис и економија УЈЕ Тетово  Одржлив Туризам
 Факултет за современи науки и технологии УЈЕ Тетово  Медиумска информатика; Бизнис информатика
 Факултет за јазици, култури и комуникација УЈЕ Тетово  Меѓународни комуникации
 Факултет за информатички системи, визуелизација, дигитална, мултимедијална и анимациска техника УИСТ Охрид  Информатички системи, визуелизација, дигитална, мултимедијална и анимациска техника
 Европски Универзитет  Економски науки, Комуникации и медиуми, Арт и дизајн
 ФОН универзитет  Маркетинг менаџмент, Финансиски менаџмент, Дипломатија и новинарство, Англиски јазик, Информациско-комуникациски технологии, Дизајн мултимедија
 Американ колеџ  Деловна економија, Архитектура и дизајн, Бизнис администрација
 МИТ Универзитет  Информациски технологии, Менаџмент, Архитектура
 Европска филмска академија ЕСРА  Театарски уметности, Сценски дизајн, Факултет за филмски уметности
 Универзитет за туризам и менаџмент  Економски, Меѓународен маркетинг менаџмент, Односи со јавноста, Претприемнички бизнис
 Меѓународен Балкански универзитет  Економски и административни науки, Применети уметности, Комуникации
 Славјански Институт Св.Николе  Менаџмент на организација, Финансии и кредит, Општа психологија
 Меѓународен универзитет Струга  Маркетинг менаџмент, Финансиски менаџмент, Информатичка технологија во бизнис, Архитектура и дизајн


 МЕНАЏЕР: ICT Project and Knowledge Manager / Small Business Finance Manager 

 Факултет  Насока
 Економски факултет Скопје  Маркетинг, Е-бизнис, Менаџмент, Финансиски менаџмент, Сметководство и ревизија, Економија, Надворешна трговија
 Факултет за информатички науки и компјутерско инжинерство - ФИНКИ  Компјутерски науки и инженерство, Информатика и компјутерско инженерство, Информатички технологии, Информатика, Примена на е-технологии
 Факултет за електротехника иинформациски технологии - ФЕИТ  Информатика и компјутерско инженерство, Информатика, Компјутерско системско инженерство и автоматика
 Машински факултет  Индустриско инженерство и менаџмент, Производна информатика
 Природно-математички факултет  Информатичко образование, Компјутерски науки, Информациски системи, Програмско инженерство, Математичка економија
 Економски факултет Прилеп  Бизнис администрација-менаџмент, Бизнис информатика, Финансиски менаџмент, Маркетинг менаџмент, Меѓународна економија и бизнис, Сметководство финансии и ревизија
 Технички факултет Битола  Индустриски менаџмент, Информатика и компјутерска техника
 Факултет за администрација и менаџмент на информациски системи Битола  Информатика и компјутерска техника, Компјутерски науки и инженерство, Информатички науки и комуникациско инженерство
 Факултет за информатика УГД Штип  Софтверско инженерство, Информациони системи и технологии, Теориска информатика
 Факултет за туризам и угостителство Охрид  Царина и Шпедиција, Туризам, Осигурување
 Економски факултет УГД Штип  МБА менаџмент, Финансиски менаџмент
 Економски факултет ДТУ Тетово  Сметководство, Фианасиска и банкарска насока, Менаџмент и маркетинг, Економија и бизнис
 Факултет за бизнис администрација ДТУ Тетово  Бизнис администрација
 Факултет за бизнис и економија УЈЕ Тетово  Финансии и сметководство, Менаџмент и Маркетинг, Информациски системи и менаџмент
 Факултет за современи науки и технологии УЈЕ Тетово  Компјутерски науки; Бизнис информатика; Компјутерско инженерство
 Факултет за компјутерски науки и инженерство УИСТ Охрид  Компјутерски науки и инженерство
 Факултет за информатички системи, визуелизација, дигитална, мултимедијална и анимациска техника УИСТ Охрид  Информатички системи, визуелизација, дигитална, мултимедијална и анимациска техника
 Факултет за информациони теории и анализи УИСТ Охрид  Информациони теории и анализи
 Европски Универзитет  Економски науки, Информатика
 ФОН универзитет  Банкарски менаџмент, Маркетинг менаџмент, Финансиски менаџмент, Информациско-комуникациски технологии
 Американ колеџ  Деловна економија, Компјутерска техника и информатика, Бизнис администрација
 МИТ Универзитет  Информациски технологии, Менаџмент
 Универзитет за туризам и менаџмент  Економски, Менаџмент на човечки ресурси, Меѓународен маркетинг менаџмент, Претприемнички бизнис
 Меѓународен Балкански универзитет  Економски и административни науки, Технички науки
 Славјански Институт Св.Николе  Менаџмент на организација, Финансии и кредит, Општа психологија
 Меѓународен универзитет Струга  Маркетинг менаџмент, Финансиски менаџмент, Бизнис администрација, Информатичка технологија во бизнис, Софтверско инжинерствоИ во случај Вашиот факултет да не е на листите, доколку имате определено претходно искуство во областа (студентски проекти, пракса, волонтирање, фриленс работа или вработување) или планирате да го стекнете најдоцна до март 2018 година повторно ќе може да учествувате во оваа програма. За повеќе информации контактирајте не.