Давид Симеоновски

Давид Симеоновски, Data Scientist | Web Factory LLC

Интересите на Давид се вештачка интелигенција, машинско учење, податочно рударење, алгоритми и податочни структури. Често учествува на програмерски натпревари и хакатони, и постигнува високи резултати. Во февруари неговиот тим заврши на 26-то место од повеќе од 6600 тимови на Google Hashcode, а во април заедно со колегите од Pendulibrium завршија на 147-мо место од повеќе од 8800 тимови на Kaggle Santander Challenge. Давид е ентузијаст за сите вселенски мисии и редовно го следи прогресот во тоа поле. Тој верува дека вештачката интелигенција е клучна за решавање на многу постоечки проблеми, како во вселената, така и на Земјата.

Get your tickets for the Space Tech Convention:

Buy Youth ticket : https://nextbillionaires.com/spacetechconvention

Buy Business ticket : https://nextbillionaires.com/spacetechconventioncompaniesen