Space Tech Convention – MK

ГОВОРНИЦИ, ПАНЕЛИСТИ, СУДИИ, МЕНТОРИ:

Вселенскиот сектор е со проценета вредност од $324 милијарди и забрзано станува првата индустрија која ќе се мери во трилиони долари, а се повеќе инвестициски фондови се специјализираат за поддршка на компании кои работат во овој домеин. Оваа година за првпат ќе имате можност без огромни трошоци за пат истовремено да разговарате со претставници на НАСА, ЕСА, Јапонската, Холандската, Француската и Индиската Вселенска Агенција, како и со регионални и глобални компании од авионската и вселенската индустрија, а преку панелите да дознаете за нови бизнис можности и примамливи пазари.

АГЕНДА НА КОНФЕРЕНЦИЈА:

DAY 1 (18 October 2019)

Ден 1 Понеделник (21 октомври 2019)

Ден 2 Вторник (22 октомври 2019)

Ден 3 Среда (23 октомври 2019)

КУПИ КАРТА ЗА SPACE TECH КОНВЕНЦИЈАТА

ПРИЈАВИ СЕ ЗА ГОВОРНИК ИЛИ ПАНЕЛИСТ

СТАНИ СПОНЗОР НА SPACE TECH КОНВЕНЦИЈАТА

ГОВОРНИЦИ, ПАНЕЛИСТИ, СУДИИ, МЕНТОРИ

Заради зголемената конкуренција, етаблираните играчи во вселенската индустрија бараат нови бизнис модели и партнери кои можат да обезбедат квалитет по пониски трошоци во некоја од следниве области: Информатички технологии, Сателитски комуникации, Роботика, Автоматика, Електроника, Машинство, Металургија, Паметни материјали, Обновливи извори на енергија, Медицина и Агрономија. Без разлика дали сте етаблирана компанија или мал стартап, доколку имате иновативна технологија закупете штанд, закажете B2B средби и сретнете ги вашите нови клиенти и партнери.

АГЕНДА САЕМ НА ИНДУСТРИЈА И B2B:

DAY 1 (18 October 2019)

Ден 1 Понеделник (21 октомври 2019)

Ден 2 Вторник (22 октомври 2019)

Ден 3 Среда (23 октомври 2019)

СТАНИ ИЗЛОЖУВАЧ НА САЕМОТ ЗА ИНДУСТРИЈА

АПЛИЦИРАЈ ЗА B2B СОСТАНОЦИ

СТАНИ СПОНЗОР НА SPACE TECH КОНВЕНЦИЈАТА

ГОВОРНИЦИ, ПАНЕЛИСТИ, СУДИИ, МЕНТОРИ:

NASA Space Apps Challenge е интернационален хакатон на NASA за тимови составени од средношколци и студенти кои сакаат да решаваат проблеми со кои се соочуваат Земјата и Вселената. Во 2019 година ја славиме 7 годишнината од одржувањето на NASA Space Apps Challenge Macedonia. Во изминатите 6 години овој настан ги собра на едно место најталентираните млади во земјата способни за креирање на решенија за локални и глобални предизвици. Досега учествуваа над 1.000 млади, а оваа година победниците директно ќе се квалификуваат и на Натпреварот за Space стартапи, како и на Глобалниот натпревар на NASA.

АГЕНДА ЗА NASA SPACE CHALLENGE:

DAY 1 (18 October 2019)

ПредНастан ДЕН 1 Петок (18 октомври 2019)

ПредНастан ДЕН 2 Сабота (19 октомври 2019)

ПредНастан ДЕН 3 Недела (20 октомври 2019)

АПЛИЦИРАЈ ЗА УЧЕСТВУВО НА NASA SPACE APPS CHALLENGE

КУПИ КАРТА (откако Апликација ти е прифатена)

АПЛИЦИРАЈ ЗА МЕНТОР НА NASA SPACE APPS CHALLENGE

СТАНИ СПОНЗОР НА NASA SPACE APPS CHALLENGE

ГОВОРНИЦИ, ПАНЕЛИСТИ, СУДИИ, МЕНТОРИ:

За прв пат во регионот организираме натпревар за “Space” стартапи како дел од Space Tech Convention 2019. Многу еминенти “Space експерти” од сферата на технологијата и иновациите ќе бидат ментори за време на подготовките и ќе им помогнат на тимовите како да ги прилагодат своите “решенија за Земјата” со цел да станат применливи и за Вселената. Поновите стартапи ќе имаат можност да ги убедат инвеститорите да ги поддржат нивните идеи преку презентирање на сцена, а понапредните стартапи на тет-а-тет средби директно ќе разговараат со ангели инвеститори и инвестициски фондови.

АГЕНДА ЗА НАТПРЕВАР НА “SPACE” СТАРТАПИ:

DAY 1 (18 October 2019)

Ден 1 Понеделник (21 октомври 2019)

Ден 2 Вторник (22 октомври 2019)

Ден 3 Среда (23 октомври 2019)

АПЛИЦИРАЈ ДА ПРЕЗЕНТИРАШ НА СЦЕНА (БЕСПЛАТНО ЗА 5 ТИМА)

APPLY FOR 1-ON-1 INVESTORS MEET-UPS (Free for 3 teams)

КУПИ БИЛЕТ ЗА ПРЕЗЕНТАЦИЈА / СРЕДБА (откако Апликација ви е прифатена)

АПЛИЦИРАЈ ДА БИДЕШ ИНВЕСТИТОР НА СТАРТАП НАТПРЕВАРОТ

СТАНИ СПОНЗОР НА СТАРТАП НАТПРЕВАРОТ

Единственото нешто повозбудливо од вселенско лансирање е вселенско натпреварување! Овој натпревар ќе биде возбудлив начин да го поттикнеме интересот кај младите умови (8 до 14 години) во STEAM областите, аеронаутиката и дизајн на продукти. Натпреварувачите ќе работат во тимови градејќи вселенски летала, ровери и живеалишта на други планети. Предизвиците се наменети да служат како инспирација и платформа за децата да соработуваат, иновираат и решаваат проблеми во услови на ограничени ресурси. Проектите на 3те победнички тимови ќе бидат изложени на Едукативната изложба за Вселената.

АГЕНДА ЗА NASA KIDS SPACE CHALLENGE:

PreEvent DAY 1 Saturday (19 October 2019)

ПредНастан ДЕН 1 Сабота (19 Октомври 2019)

ПредНастан ДЕН 2 Недела (20 Октомври 2019)

АПЛИЦИРАЈ ЗА УЧЕСТВО НА NASA KIDS SPACE CHALLENGE

КУПИ БИЛЕТ ЗА УЧЕСТВО (доколку твојата Апликација е прифатена)

АПЛИЦИРАЈ КАКО МЕНТОР НА NASA KIDS SPACE CHALLENGE

СТАНИ СПОНЗОР НА NASA KIDS SPACE CHALLENGE

Дали некогаш сте биле во Вселената? Веројатно не, но замислете да имате шансата да искусите дел од неа преку експонати од Вселената и модели на најзначајните ракети, сателити и ровери.Ќе може на разбирлив начин да дознаете и како Астронаутите живеат, се хранат и ги извршувааат своите секојдневни обврски во Вселената, да ја видите нивната опрема и одела и да научите повеќе за предизвиците при живеењето на други планети. Дури и да разговарате и да се сликате со вистински Астронаут!!! Ќе ја добиете оваа можност на овогодинешната Едукативна Излижба за Вселената. Едвај чекаме!

АГЕНДА ЗА ЕДУКАТИВНА ИЗЛОЖБА ЗА ВСЕЛЕНАТА

PreEvent DAY 1 Saturday (19 October 2019)

ДЕН 1 Понеделник (21 Октомври 2019)

ДЕН 1 Вторник (22 Октомври 2019)

ДЕН 1 Среда (23 Октомври 2019)

КУПИ КАРТА ЗА ЕДУКАТИВНА ИЗЛОЖБА ЗА ВСЕЛЕНАТА

АПЛИЦИРАЈ ЗА БЕСПЛАТЕН ВЛЕЗ НА СРЕДБА СО АСТРОНАУТ

СТАНИ СПОНЗОР НА ЕДУКАТИВНА ИЗЛОЖБА ЗА ВСЕЛЕНАТА

a